Rang beruvchi moddalar oziq-ovqat qo'shimchalari kontekstida, odatda, tashqi ko'rinishini yoki tuzilishini o'zgartirish uchun oziq-ovqat mahsulotlariga qo'shiladigan moddalar haqida gap boradi. Ushbu qo'shimchalar mahsulotlarni kamroq shaffof qilishi yoki ularga ma'lum bir "loyqalik" berishi mumkin, bu tabiiyroq mahsulot taassurotini beradi yoki mahsulot ko'rinishini yaxshilaydi.
Standart loyqalarning bir misoli limon kislotasi bo'lib, u ba'zi ichimliklarga "loyqalik"qo'shish uchun qo'shiladi. Yana bir umumiy qabul qilingan bulutli vosita asetat ko'pincha sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda ishlatiladigan karagenan ekstrakti.
Iltimos, shuni yodda tutingki, odatda loyqalar foydalanish uchun xavfsizdir, ammo siz har doim mahsulot paketidagi ingredientlar ro'yxatini ko'rib chiqishingiz mumkin, shunda siz undan qochmoqchi bo'lgan qo'shimchalar yo'qligiga ishonch hosil qilishingiz mumkin.