Glitseril triatsetat deb ham ataladigan triatsetin odatda oziq-ovqat mahsulotlariga, shu jumladan saqichga qo'shimcha sifatida ishlatiladi. U namlagich sifatida ishlatiladi va saqichning yangiligi va elastikligini saqlaydi.
Xushbo'y hid sifatida triatsetin odatda ishlatilmaydi, lekin u boshqa aromatik birikmalar uchun erituvchi bo'lib xizmat qilishi mumkin. Saqichdagi lazzatlarning aksariyati efir moylari, ta'm va hidlarning yuqori konsentratsiyasiga ega bo'lgan murakkab kimyoviy birikmalardir. Masalan, yalpiz ta'mi uchun mentol qo'shiladi va boshqa efir moylari mevali lazzatlarni berishi mumkin.
Shunga qaramay, oziq-ovqat uchun har qanday qo'shimchalardan foydalanish tegishli hudud yoki mamlakatning tartibga solish standartlari va talablariga qat'iy rioya qilishi kerakligini ta'kidlash kerak. Ba'zi mamlakatlarda, masalan, ba'zi turdagi qo'shimchalardan foydalanish cheklangan yoki taqiqlangan bo'lishi mumkin.